Na silnici z Plzně do Klatov se zranilo při nehodě autobusu sedm lidí

Vysoká - Sedm lidí se dnes zranilo při odpolední nehodě autobusu na silnici z Plzně do Klatov u křižovatky Vysoká na jižním Plzeňsku. Záchranáři převezli lidi do plzeňské fakultní nemocnice s lehčími zraněními, řekli dnes mluvčí hasičů a záchranářů. Při nehodě se u autobusu prorazila palivová nádrž. Unikalo z ní asi 250 litrů nafty, kterou hasiči zachytávali. Na autobuse vznikla škoda dva miliony korun, na svodidlech kolem 10 000 korun. Alkohol policisté u řidičů vyloučili, nehodu dál vyšetřují, doplnil policejní mluvčí Josef Aubrecht.

„Linkový autobus jel po hlavní silnici od Plzně, když mu zřejmě nedal přednost nákladní vůz jedoucí z vedlejší komunikace od Dobřan,“ popsal nehodu Aubrecht. Řidič autobusu se ve snaze zabránit srážce nákladnímu autu vyhnul, prorazil ale přitom svodidla a havaroval mimo vozovku. Dopravu na hlavní silnici nemuseli policisté přerušovat.

Podle mluvčí hasičů Aleny Marešové cestovalo v autobusu asi 20 pasažérů. Po nehodě nemuseli hasiči nikoho vyprošťovat. Jiří Růžička ze zdravotnické záchranné služby doplnil, že u dvou lidí bylo podezření na otřes mozku, byli ale při vědomí. Pacienty záchranáři odvezli na chirurgická a úrazová oddělení nemocnice.