Trať pod heršpickým nadjezdem se opět uzavřela

Brno – Železniční trať, která vede z Brna na Jihlavu, resp. Hrušovany nad Jevišovkou, je do čtvrtka uzavřena, protože v Horních Heršpicích začala oprava silničního nadjezdu, kterou není možné provádět za provozu. Od brněnského hlavního nádraží tak jezdí autobusy, které vozí cestující mířící do Hrušovan v úseku Brno – Střelice, místo osobních vlaků do Jihlavy jezdí autobusy z Brna do Zastávky a místo rychlíků na Jihlavu jezdí náhradní doprava do Náměště nad Oslavou.

Kdo chce cestovat budějovickým rychlíkem do Jihlavy nebo ještě dál, může nastoupit do vlaku již v Brně, odkud soupravy jezdí do Jihlavy po neobvyklé trase odklonem přes Havlíčkův Brod.

Během výluky platí speciální jízdní řád, podle kterého autobusy ve špičce jezdí častěji než vlaky, jezdí ovšem hned čtyři náhradní linky, z nichž každá zastavuje na jiných místech. Pro cestující tak není snadné zorientovat se a nastoupit do správného autobusu. V autobusech není možné přepravovat jízdní kola, skupiny více než patnácti cestujících by měly svoji plánovanou jízdu předem oznámit.