U Vlkavy budou nové výstražné značky

Vlkava (Mladoboleslavsko) - Na Mladoboleslavsku, kde se během uplynulého týdne zabili dva motorkáři na silnici u Vlkavy, přibudou nové výstražné dopravní značky. Policisté tam budou také častěji dohlížet na dodržování povolené rychlosti a způsob jízdy řidičů, uvedl mluvčí mladoboleslavské policie David Schön. Nové dopravní značky řidiče upozorní na dvě zatáčky a doporučí jim snížit rychlost na 60 kilometrů v hodině. Další značka upozorní na úsek častých dopravních nehod. Všechny budou na zvýrazněném reflexním podkladu.

Kvůli tragickým nehodám u Vlkavy se policisté sešli se zástupci Ředitelství silnic a dálnic. Dnešní šetření na místě podle Schöna neodhalilo žádné nedostatky na nově zrekonstruované vozovce. „Pro větší bezpečnost v místě požadovala Policie doplnění svislých dopravních značek a vodorovného značení,“ dodal. Část značek byla už instalována.

Minulý týden v pátek u Vlkavy zahynul čtyřicetiletý motocyklista. V levotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucí Škodou Felicia. Za podobných okolností tam tento týden havaroval další motocyklista. Z nezjištěných příčin přejel v zatáčce do protisměru, kde se srazil s dodávkou. Zraněním na místě podlehl.