Fejk nehodlá kandidovat v komunálních ani senátních volbách

New York - Bývalý ředitel pražské zoo Petr Fejk nehodlá kandidovat v podzimních komunálních ani senátních volbách. Uvedl to dnes v krátkém prohlášení pro média. Reagoval tak na spekulace, jež se o jeho kandidatuře objevily v uplynulých dnech a týdnech. Fejk v současnosti vede České centrum v New Yorku.

Internetový deník Parlamentní listy minulý týden napsal, že někdejší ředitel pražské zoologické zahrady by mohl být kandidátem na primátora za koalici Strany zelených, SNK-ED, EDS a lidovců. Předseda SNK-ED v Praze Jiří Witzany uvedl, že strany s Fejkem opravdu jednaly. „Nelze to popřít, ale jednání bylo uzavřeno,“ uvedl Witzany. Fejk, jenž v uplynulých týdnech pobýval v Praze, podle něj kandidaturu z rodinných a pracovních důvodů odmítl.

Petr Fejk:

„Oznamuji, že v podzimních komunálních a senátních volbách v ČR nebudu kandidovat za žádnou politickou stranu ani žádné jiné politické uskupení.“

O Fejkově kandidatuře na primátora hlavního města se ještě předtím spekulovalo v souvislosti s TOP 09. Podle pražské organizace nové straně nabídl své služby. Fejk to ale popřel. TOP 09 minulý týden oznámila kandidaturu bývalého guvernéra centrální banky Zdeňka Tůmy. Podle médií jde o favorita voleb vzhledem k pozici TOP 09 na politické scéně i jeho osobním vlastnostem.