Bobošíková jde do Senátu v Praze 10, utká se tak se Štětinou

Praha - Strana Suverenita postaví 24 kandidátů do říjnových senátních voleb, ve zbývajících třech obvodech podpoří kandidáty jiných uskupení. Bývalá novinářka a europoslankyně Jana Bobošíková se bude ucházet o hlasy voličů v Praze 10. Na Kutnohorsku se bude snažit získat místo v horní komoře exposlankyně Jana Volfová.

V Praze 10 se Bobošíková utká například s tamním starostou Vladislavem Lipovským (ODS) a Jaromírem Štětinou (TOP 09), který křeslo obhajuje. Volfovou postavila Suverenita do jednoho z nejsledovanějších obvodů. Budou tam kandidovat třeba manželka bývalého premiéra Mirka Topolánka (ODS), někdejší místopředsedkyně sněmovny Lucie Talmanová (ODS), exposlankyně Olga Zubová (DSZ) a zřejmě také úřadující předsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová. 

Předseda Suverenity Petr Hannig bude kandidovat v Mělníku. V Berouně Suverenita postavila předsedu Česko-vietnamské společnosti Marcela Wintra a v Praze 11 předsedu akce D.O.S.T. Ladislava Bátoru. V obvodu Brno-město se o místo v Senátu utká člen ústředního výboru Českého svazu bojovníků za svobodu Jan Kux.