Mikulov a sousední Ottenthal konečně propojí silnice

Mikulov (Břeclavsko) - Nejpozději za dva roky budou přímou silniční komunikací spojeny jihomoravský Mikulov a sousední dolnorakouský Ottenthal. Komunikace se stane dalším přejezdem na česko-rakouské hranici a bude vytvořena rozšířením současné stezky pro pěší a cyklisty, která je pro provoz aut úzká. Práce mají začít v příštím roce, jak potvrdil vedoucí břeclavské správy a údržby silnic Ladislav Hladík. Projekt bude stát 20 milionů korun.

Jestliže chtějí nyní vyrazit lidé z Ottenthalu do Mikulova za kulturou, na výlet nebo za nákupy, musejí jet složitou oklikou. I když mají Mikulov jako na dlani, musí do něj jet přes Drassenhofen. Jedná se pak o zhruba šestnáctikilometrovou zajížďku.

Přitom už teď spojuje Mikulov a Ottenthal pětikilometrová cyklostezka. Přestože je komunikace asfaltová, je zároveň příliš úzká, a nelze ji tedy hned použít jako klasickou komunikaci. Ze současné šířky 3,5 metru bude rozšířena po celé délce na 5,5 metru. „Silnici využijí především naši sousedé. Mikulov z toho bude mít ale nemalý prospěch,“ prohlásil místostarosta Mikulova Eduard Kulhavý.