Cesta autobusem z Plzně do Karlových Varů se zkrátí

Plzeň - Cestující čeká od neděle rychlejší spojení na autobusové lince Plzeň - Karlovy Vary. Vybrané zastávky, které využívá jen několik lidí denně, budou změněny na zastávky na znamení. Pokud se novinka osvědčí, přistoupí se od prosincové změny jízdních řádů k dalšímu snížení času potřebného pro překonání vzdálenosti mezi krajskými městy. Doba jízdy se zkrátí přibližně o deset minut na zhruba hodinu a 20 minut. O změnách jízdních řádů před školním rokem informoval Zbyněk Hupák z ČSAD autobusy Plzeň.

„Krajský úřad vyhlásil na 29. srpna mimořádné změny jízdních řádů v linkové dopravě tak, aby mohlo dojít k nutným úpravám před zahájením školní docházky,“ dodal. Úpravy reagují také na optimalizaci MHD v Plzni od 28. srpna, která ovlivní i příměstskou dopravu.

Zlepšení obsluhy se dočkají občané plzeňské Valchy, kde přibude zastávka u prodejny. Linka ze Vstiše do Plzně bude navazovat na MHD v Plzni-Lhotě pro cestující ve směru od Vstiše.

Spolu s firmou POVED (Plzeňský organizátor veřejné dopravy) zajistil dopravce návaznost na vlak v zastávce Přeštice pro cestující autobusové linky Letiny-Skašov-Horšice-Přeštice-Plzeň a nově také zajíždění autobusů do zastávky v Horažďovicích u školy kvůli bezpečnosti dětí. Lepší spojení získají Nezbavětice na Plzeňsku, kde bude zřízena zastávka u linek z Míšova do Plzně a z Mladého Smolivce do Plzně.

„Městská doprava v Klatovech se po letech dočká výraznějšího prodloužení,“ řekl Hupák. Vybrané spoje linky číslo 2 budou zajíždět až do nové zastávky Plánická u kruhového objezdu.