Autoškola národa otestuje řidiče na ČT1

Praha - Cílem zábavného pořadu Autoškola národa, který se dnes večer objeví na televizních obrazovkách, je prověřit řidičské schopnosti českého národa a apelovat na větší ochotu dodržovat pravidla silničního provozu. V přímém přenosu tak mají diváci jedinečnou možnost otestovat si řidičské schopnosti a zjistit, co dokáže alkohol za volantem, pobaví se také nad komickými příhodami účinkujících. Mohou soutěžit i o osobní automobil. Na přípravě pořadu se podílí také ministerstvo dopravy a dopravní policie.

„Autoškola národa – to je vlastně takový test, kde si každý může vyzkoušet, jestli by mu náhodou nevzali papíry. Je velmi užitečné pohlédnout takhle pravdě do očí. Stalo se to i mně, když jsem si dělala papíry na velkou motorku a psala jsem v autoškole test. Přišel zkušební komisař a říká mi: Paní Výborná, víte, že když tenhle test neuděláte, tak vám sebereme i papíry na auto. A já jsem polkla hrůzou. Takže diváci si to mohou 28. vyzkoušet v přímém přenosu a papíry na auto jim nikdo nesebere,“ řekla mj. Lucie Výborná v pořadu Čétéčko.

Ve studiu, které se podobá velké křižovatce, se střetnou řidiči, kteří nemají u české veřejnosti zrovna nejlepší pověst. V zábavném klání tak diváci uvidí, zda taxikáři, motorkáři, či řidiči kamionů dokáží, že obstojí například ve srovnání se zkušenými řidiči nebo s řidiči svátečními. Dozví se také, jak si povedou čerství držitelé řidičských průkazů, tedy ti, kteří statisticky způsobují nejvíce dopravních nehod.

Autoškola národa (zdroj: ČT24)

Přímý přenos zábavně-soutěžního večera nejen pro řidiče Autoškola národa vysílá ČT1 v sobotu 28. 8. od 20:35. Pořadem provázejí Lucie Výborná a Jaromír Bosák. Účinkují V. Žilková, M. Augustová, D. Kobzanová, R. Brzobohatý, O. Brzobohatý, I. Šmoldas, K. Hynek a další.

Každá řidičská skupina bude mít ve studiu svého patrona. Kromě moderátorů večera Lucie Výborné a Jaromíra Bosáka se v pořadu objeví i Radoslav Brzobohatý, Veronika Žilková, Ondřej Brzobohatý, Diana Kobzanová a Ivo Šmoldas.

A co ještě diváci v pořadu uvidí? Stand-up komik Karel Hynek usedl za volant pod vlivem alkoholu v praktickém testu. Tento unikátní experiment, který se odehrál na autodromu v Mostě, demonstruje, co udělá alkohol s orientací v prostoru, pozorností a pohotovostí řidiče a podobně.

Hlavní soutěž o osobní automobil se týká pouze diváků u televizních obrazovek. Princip divácké soutěže je jednoduchý – úspěšně projít soutěžními 3D animacemi pořadu a zaslat SMS se správnými odpověďmi. Diváci, kteří se zapojí do hlasování, se následně dozví správné řešení dopravní situace, ale také zjistí, kolik by získali trestných bodů, kolik korun by zaplatili na pokutách, či zda by dokonce nepřišli o řidičský průkaz. Další informace o pořadu najdou zájemci také na internetu.