Výkonná rada ODS probere přípravu na podzimní volby

Praha - Širší vedení ODS se dnes bude zabývat přípravou na podzimní senátní a komunální volby. Výkonná rada ODS se sejde v pražské centrále strany. Kromě debaty o aktuálních politických tématech by se měla věnovat hlavně stranické kampani před volbami do obecních zastupitelstev a třetiny Senátu.

Největší rozpaky ve straně zatím budí kondice pražské ODS, které hrozí, že po letech ztratí své dominantní postavení v hlavním městě. Předseda ODS Petr Nečas pražské občanské demokraty v tisku varoval, že pokud nezmění styl práce, mohli by pro ně podzimní komunální volby skončit neúspěchem. Někteří lidé z ODS podle médií varují před „odstřižením“ špiček strany od pražské organizace.

Pochybnosti vzbudila pražská ODS hlavně tím, že chce jméno kandidáta na primátora zveřejnit až 28. září. Mezi volební lídry v jednotlivých částech města dodatečně zařadila bývalého hokejového brankáře Petra Břízu a zpěváka Jana Kalouska.

Výkonná rada ODS by dnes mohla také dát doporučení poslaneckému klubu strany, který čekají počátkem září mimořádné schůze sněmovny.