Vlaky mezi Chrastavou a Libercem od zítřka zase pojedou

Liberec - V noci na zítřek začnou po bleskových srpnových povodních opět jezdit vlaky na trase mezi Libercem a Chrastavou. Spoje budou dodržovat běžný jízdní řád. Naopak kvůli dokončení oprav se od zítřka uzavře trať z Chrastavy do Hrádku nad Nisou, která zatím fungovala jen provizorně. Opravená by měla být do 10. září.

Na trase Liberec – Chrastava nahrazují železniční dopravu od bleskových povodní na začátku srpna autobusy. Ty teď změní směr, stále budou vyjíždět z Chrastavy, mířit ale budou do Hrádku nad Nisou.

„Vlaky tam v některých úsecích nemohly jezdit rychleji než deset kilometrů v hodině. Je třeba to opravit pořádně, než přijde zima,“ uvedla tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Obnovení vlakového spoje mezi Chrastavou a Libercem (zdroj: ČT24)

České dráhy plánují celou trasu z Liberce do Hrádku nad Nisou zprovoznit do 10. září. Na severu Čech ale zůstává ještě několik uzavřených železničních cest – vlaky nejezdí mezi Frýdlantem v Čechách a Jindřichovicemi pod Smrkem a Raspenavou. Autobusy nahrazují vlaky také na trase z Horních Polic do Děčína. 

Jen v Ústeckém kraji povodňové škody vyšplhaly na více než jednu a půl miliardu.

Chrastava
Zdroj: ČT24