Při kolizi dvou autobusů a dvou aut se v Praze zranilo šest lidí

Praha - Při kolizi dvou autobusů a dvou aut v pražských Dejvicích se dnes dopoledne lehce zranilo šest lidí. Nehoda se stala zhruba v 9:30 na křižovatce Evropské a Gymnasijní ulice v blízkosti Vítězného náměstí a na čas zkomplikovala dopravu. Kolem poledne již byla silnice průjezdná. Informovaly o tom mluvčí pražské policie Eva Kropáčová a pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Podle Kropáčové se karambol odehrál zřejmě tak, že do autobusu stojícího na křižovatce zezadu narazil druhý autobus. Následoval náraz do dvou aut, která byla před prvním autobusem. Více ale bude policie vědět až po výslechu svědků a vypracování znaleckého posudku, uvedla Kropáčová.

Záchranáři na místo vyslali tři posádky rychlé zdravotnické pomoci, které ošetřily a rozvezly do pražských nemocnic šest lehce zraněných lidí. „Zranění utrpěli drobná tržná poranění a zhmožděniny hlavy, krční páteře, končetin. Jedna pacientka byla předána do Ústřední vojenské nemocnice, ostatní do Fakultní nemocnice v Motole,“ informovala záchranná služba na svém webu.

Kropáčová řekla, že k odvezení nepojízdného autobusu musel pomoci jeřáb. Ještě před polednem byly podle mluvčí odklizeny střepy a další znečištění silnice. „V tuto chvíli by měla být vozovka naprosto průjezdná,“ řekla zhruba v poledne Kropáčová.