D1 mezi Bělotínem a Hladkými Životicemi je zcela uzavřena

Novojičínsko a Přerovsko - Stavbaři až do soboty zcela uzavřeli dálnici mezi Hladkými Životicemi na Novojičínsku a Bělotínem na Přerovsku. Tento úsek byl dosud sjízdný jen z poloviny. Teď stavební firma dokončila i dosud chybějící část dálnice a potřebuje udělat definitivní dopravní značení. To za plného provozu nejde. Uzavírka potrvá do soboty odpoledne, zatím musejí řidiči úsek objíždět po vyznačených trasách.

Práce na osmnáct kilometrů dlouhém úseku z Hladkých Životic do Bělotína (viz. obrázek) finišují. Od středy je proto tato část dálnice neprůjezdná. „V rámci harmonogramu prací je v těchto dnech nutné předělání dopravního značení – jak vodorovného, tak svislého. Také se bude usazovat informační tabule, a to není možné za provozu,“ zdůvodňuje uzavírku mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková. „Objížďky na tomto úseku vedou po silnicích I/57 a I/48, to znamená přes Nový Jičín,“ uvedl vedoucí dálniční policie Ostrava Jiří Pátra.

Objížďka skončí po čtyřech dnech. Zcela hotová ale bude dálnice až 22. října. Oproti původnímu plánu se tak její dokončení opozdí o čtyři měsíce. Práce zkomplikovalo nepříznivé počasí. „Konečně ale bude odstraněn ten rizikový úsek mezi Bělotínem a Hladkými Životicemi,“ těší se Jiří Pátra.

Stát ještě musí dokončit jeden úsek dálnice D1, a to mezi Bohumínem a státní hranicí s Polskem. Ten by měl být hotový v roce 2012. Dálniční úsek mezi Hladkými Životicemi a Bělotínem bude opět průjezdný v sobotu od čtyř hodin odpoledne. Ve směru na Brno se bude jezdit bez omezení, ve směru na Ostravu ale zatím dopravní omezení zůstanou.

  • Uzavřený úsek dálnice D1 autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1912/191169.jpg
  • Práce na dálnici autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1912/191171.jpg