Důstojník na policejním prezidiu podlehl výstřelu z pistole

Praha - V budově policejního prezidia v Praze 6 dnes večer zemřel člověk, který byl smrtelně poraněn střelnou zbraní. Jednalo se o důstojníka jednoho z elitních celostátních útvarů policie. Záchranná služba dorazila před budovu okolo 19:00. Na místě našla policistu, který zemřel na střelná zranění. Podle jedné z vyšetřovacích verzí se jednalo o sebevraždu, není ale vyloučena ani nešťastná náhoda při neopatrné manipulaci se zbraní.

„Do Bubenečské ulice byl náš lékař přivolán krátce před 19:00. Jednalo se o smrtelné střelné poranění. Podrobnosti tohoto činu vyšetřuje policie,“ sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Zemřelý muž byl operačním důstojníkem Útvaru zvláštních činností policie, který má na starosti nasazování policejních agentů a ochranu svědků. Vyšetřování případu by proto měla převzít Inspekce Policie České republiky. Bližší informace policie zveřejní během čtvrtka.

Mluvčí ministerstva vnitra Jiří Reichl novinářům řekl, že po ohledání místa činu nebyla nalezena žádná známka cizího zavinění. Vedle těla pouze ležela zbraň. Jasněji bude po soudní pitvě. „Prozatím nebyl nalezen dopis na rozloučenou,“ uvedl Reichl.

Reportáž Marty Machkové (zdroj: ČT24)

Pokud se potvrdí, že se muž připravil o život sám, půjde už o třetí případ sebevraždy policisty za krátkou dobu. Během července zvolily stejný způsob smrti už dvě příslušnice policejního sboru.