Týden začal smrtí dvou žen

Roudnice (Hradecko) – Krátce poté, co začal nový týden, začal růst počet mrtvých na silnicích během něj. Při srážce dvou osobních aut a kamionu u Roudnice na Hradecku na staré pražské silnici I/11 zemřely nad ránem dvě ženy. Obě cestovaly jako spolujezdkyně v jednom z osobních vozidel. Nehoda byla podle všeho důsledkem nepozornosti nebo příliš pomalé reakce jednoho z řidičů. Silnice byla asi tři a půl hodiny uzavřena, řidiči museli objížďkou přes Roudnici. Čtyřicetiletý řidič Škody Fabia zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a narazil do Renaultu Clio, který před ním odbočoval vlevo na hlavní silnici. Auto bylo nárazem odmrštěno do protisměru pod projíždějící kamion Scania.

Renault, ve kterém ženy cestovaly, se chystal odbočit z hlavního tahu na silnici druhé třídy. Řidič dalšího osobního vozidla, které jelo za tím odbočujícím, nestihl včas přibrzdit a do prvního auta narazil. Náraz odmrštil renault do protisměru, kde se odrazil o svodidla pod přijíždějící kamion. Dvě spolujezdkyně z renaultu ve věku 49 a 55 let na místě zemřely. Třiadvacetiletý řidič renaultu byl zraněn těžce, řidič fabie lehce. Oba muže záchranáři odvezli do nemocnice. Řidiči kamionu se nic nestalo.

Poslední vážná dopravní nehoda v hradeckém kraji se stala přesně před týdnem, v pondělí 30. srpna. Při srážce dodávky a osobního automobilu na hlavním silničním tahu mezi Jičínem a Turnovem u Libuně na Jičínsku zemřeli dva muži.