Ženy na Fóru 50 % hledají recept na rovnost šancí

Praze – V metropoli se dnes koná setkání žen bojujících za rovné šance obou pohlaví. Tématy konference Fóra 50 % jsou postavení žen ve společnosti a využití jejich emocí. České bojovnice za rovnost pohlaví trápí například ryze mužská vláda Petra Nečase. Na konferenci chtějí přijít s plánem, jak do budoucna situaci změnit. Letošní setkání je už druhým v pořadí, organizátorky doufají, že se jim podobnou akci podaří uspořádat i příští rok.

„My bychom chtěly společně přijít s konkrétními nápady, jak přispět k vyššímu zastoupení žen nejen v politice, ale v rozhodovacích pozicích obecně,“ uvedla ředitelka fóra Jana Smiggels Kavková. Součástí setkání jsou přednášky, workshopy a diskuze, které mají pomoci najít možná řešení.

Jedním z nich je podle organizátorek i využití emoční inteligence. „Může pomoci ve veškerém vyjednávání, v diskuzích i prezentacích, protože naše emoce pracují 80tisíckrát rychleji než logika,“ věří další přednášející Rostya Gordon Smith. K rovným příležitostem může podle Fóra 50 procent přispět taky podpora žen v politice. Nejbližší příležitostí budou nadcházející komunální a senátní volby. V minulosti však uskupení podporující ryze ženy skončila vždy debaklem, například strana Rovnost šancí.

Reportáž Barbory Straňákové (zdroj: ČT24)