V Sokolově našli dívku, která se nevrátila z pouti

Sokolov - Policie v Sokolově odvolala dnes odpoledne pátrání po třináctileté dívce, která byla od sobotního večera nezvěstná. Děvče se volně pohybovalo po městě. Je v pořádku. Dívka odešla v sobotu dopoledne na místní Hornickou pouť, od té doby se domů nevrátila. Hlídky proto tentýž večer obešly bary, herny, prohledaly okolí sokolovského lesoparku, pátraly u dívčiných kamarádek. Poslední zprávy o ní policie zachytila od svědků, kteří ji viděli na pouti.

Dívka ze Soběslavi byla nalezena v pořádku v seníku

Dívka byla nalezena kolem 11:15 po necelých dvou hodinách dnešní pátrací akce. Kolem 25 lidí včetně dvou služebních psů pátralo od rána v lesním masivu poblíž Rybovy Lhoty severozápadně od Soběslavi v lokalitě o rozloze kolem šesti čtverečních kilometrů. Podle tamních obyvatel tam dívka podobná popisu byla viděna v sobotu večer. Kriminalisté zároveň vyšetřovali v rodině dívky.

Reporáž Petra Šuleře (zdroj: ČT24)

Pohřešovaná odešla v pátek kolem 13:00 z praktické školy v Soběslavi, domů ale nedorazila. Během soboty se pátrání zúčastnilo celkem 120 policistů, dobrovolných hasičů, strážníků městské policie i dobrovolníků. Policie prověřila telefonické oznámení, že dívka byla spatřena v Praze v metru, ale bezúspěšně. Dívku v sobotu hledal i policejní vrtulník s termovizí.