Telecký o titul Ph.D. nepřijde

Plzeň - O titul Ph.D. z plzeňských práv nepřijde advokát Eduard Bruna, bývalý šéf akademického senátu fakulty Daniel Telecký ani advokát a společník v kanceláři Milana Kindla Ondřej David. S odvoláním na důvěryhodný zdroj to uvádí deník Právo. Všichni tři patří k devíti držitelům velkého doktorátu, s nimiž Západočeská univerzita (ZČU) zahájila správní řízení.

Škola jim vytýkala především chybějící práce v databázi fakulty a nedostatečnou publikační činnost. Oba nedostatky už ale všichni tři odstranili, doložili publikační činnost a odevzdali i chybějící práce. Podle zdroje Práva s nimi proto rektorát v nejbližších dnech oficiálně správní řízení zastaví.

Správní řízení podle listu pokračuje u zbylých šesti podezřelých držitelů titulu. Patří mezi ně někdejší náměstek policejního prezidenta Jan Brázda, u něhož chce prý vedení univerzity počkat, jak dopadne správní řízení o odebrání jeho titulu Mgr.

U dalšího Kindlova kolegy z advokátní kanceláře a někdejšího pedagoga z práv Jana Suchého vedení univerzity stále postrádá důkaz jeho publikační činnosti, která je nutná pro získání titulu. Suchý údajně tvrdí, že často a hodně publikoval v zahraničí, prý ale dosud nedodal podklady.

S titulem se podle zdroje Práva mohou rozloučit dva absolventi z Arménie, nedoložili prý žádnou publikační činnost. U dalšího z podezřelých držitelů velkého doktorátu, exproděkana Ivana Tomažiče, čeká škola na jeho spis, který má prý ještě u sebe protikorupční policie. Ta v minulosti řešila jeho plagiátorství, ale kvůli promlčení případ odložila. Ovšem právě kvůli plagiátorství může Tomažič o titul přijít.