Nové pražské autobusové linky propojí polikliniky a nemocnice

Praha - V Praze začnou v neděli jezdit dvě nové autobusové linky, které dovezou pacienty k letňanské a prosecké poliklinice, do nemocnice Na Bulovce a rovněž k malešické poliklinice. Na obou linkách budou nasazeny nízkopodlažní minibusy, informovala o tom organizace Ropid, která v Praze a okolí plánuje hromadnou dopravu. Novinkou bude podle Ropidu to, že autobusy budou zajíždět přímo do areálu nemocnice.

Linka 295 pojede přes zastávky Nemocnice Bulovka, Starý Prosek, Poliklinika Prosek, Českolipská, Poliklinika Frýdecká, Obchodní centrum Čakovice, Čakovice a Třeboradice. Linka bude v provozu v pracovní dny zhruba od 6:00 do 22:00 v pravidelném intervalu 30 minut.

Na tuto změnu naváže zkrácení intervalů a trasy linky 151, která spojuje proseckou polikliniku se stanicemi metra Vysočanská a Českomoravská. Ta bude nově jezdit v pracovní dny dopoledne každých 20 minut. Autobusy ale nebudou zajíždět do Třeboradic, u polikliniky skončí. Linku 151 pak v úseku do Třeboradic částečně nahradí právě nový spoj číslo 295.

Další linka 297 bude cestující svážet ze zastávek Želivského, Třebešín, Malešická stráň, Rektorská a Poliklinika Malešice. Má sloužit především obyvatelům domova důchodců v Rektorské ulici a pacientům malešické polikliniky. Autobusy budou jezdit denně zhruba od 5:00 do půlnoci, a to ve špičkách každých 20 minut, mimo špičku každých 30 minut.

Zároveň bude ale zkrácena autobusová linka 155, která nově nebude obsluhovat úsek Sídliště Malešice - Habrová. Linku v tomto úseku nahradí právě nově zřízená minibusová linka.