Karlovarští policisté překazili naplánované loupežné přepadení

Karlovy Vary - Policisté v Karlových Varech v neděli překazili naplánované loupežné přepadení obchodu. Při zásahu zadrželi tři pachatele krátce předtím, než přepadení provedli. Na zákroku spolupracovali policisté s elitním Útvarem rychlého nasazení. Muži skončili ve vazbě, v případě prokázání viny jim hrozí až 12 let vězení.

„Dva občané České republiky a jeden cizinec se několik týdnů velmi pečlivě připravovali na loupežné přepadení majitele nespecifikovaného obchodu v Karlových Varech. Podrobnosti k charakteru obchodu nelze v tuto chvíli z taktických a procesních důvodů zveřejnit. K přepadení si pachatelé obstarali zbraně, kasry a převleky,“ uvedla krajská policejní mluvčí Andrea Pomíchalová.

Těsně před vlastním přepadením ale karlovarští kriminalisté spolu s policisty z Útvaru rychlého nasazení a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu jejich plány překazili. „Dva pachatelé ve věku 30 a 28 let z Mariánských Lázní přijeli na předem smluvené místo osobním vozidlem soukromé bezpečnostní služby, u níž oba pracují, a vyhlíželi třetího komplice, jednatřicetiletého cizince. Pak se již měli přesunout společně přímo na místo přepadení. V tu chvíli ale zasáhli policisté a oba muže zadrželi. Zadržení se nezmohli na odpor,“ dodala mluvčí.

O chvíli později byl zadržen i třetí pachatel. Při následné prohlídce vozidla byla zajištěna střelná zbraň, náboje do různých druhů zbraní, oblečení určené k maskování, lepicí páska, teleskopický obušek a kožené rukavice.