Série nedělních nehod si vyžádala nejméně šest mrtvých

Praha – Nejméně šest lidí zemřelo během neděle na českých silnicích. Kromě dvou řidičů osobních aut zahynuli dva motorkáři a dva chodci. Při jedné ze smrtelných havárií navíc vyhořela hospoda v Prostřední Lipce u Králík. Vážné dopravní komplikace způsobila odpoledne také série několika nehod zhruba v půlkilometrovém úseku dálnice D1 na Benešovsku, kde havarovaná auta zablokovala oba jízdní pruhy ve směru na Prahu, tah tak zůstal průjezdný pouze odstavným pruhem.

Ještě v noci přišel o život mladý muž, který se pokusil ujet policistům v Kladně, ale při honičce narazil do stromu. Brzy ráno zahynul další člověk – chodec, který se objevil v dálničním tunelu na severočeském úseku D8 nedaleko hranice s Německem a srazilo ho osobní auto.

Další chodec přišel o život u Chlumce nad Cidlinou, šel po hlavní silnici směrem na Lovčice. Na cestě ho ovšem srazilo osobní auto, pětasedmdesátiletý chodec na místě zahynul.

O život během dne přišli hned dva řidiči motocyklů. Jeden v Třinci podlehl zraněním, která utrpěl při srážce s autem, jehož řidič nedal přednost motorce jedoucí po hlavní silnici. Další zahynul při nehodě na Jindřichohradecku.

V Prostřední Lipce zahynul pětapadesátiletý řidič favoritu při nehodě, jejímž důsledkem byl i požár místního hostince. Favorit údajně začal hořet, poté narazil do auta zaparkovaného u hospody. Plameny přeskočily i na druhé auto a nakonec na budovu. Kromě řidiče, který náraz nepřežil, se při požáru nikdo další nezranil.