Divoký řidič předjížděl auta a smetl ženu na mopedu

Hluk (Uherskohradišťsko) – Netrpělivý divoký řidič se dnes ráno rozhodl předjet dvě auta jedoucí před ním, ale nezajímalo ho, že v protisměru právě jede čtyřiačtyřicetiletá žena na babetě z Hluku na Dolní Němčí. Při manévru ji srazil, motocyklistka havárii nepřežila. V posledních dnech je to už pátá oběť dopravní nehody, která jela na motorce, většinu z těchto nehod přitom způsobili neukáznění řidiči automobilů.

„Je to další nehoda, kdy za smrtí člověka stojí jízda přes hranice opatrnosti i zákona,“ komentoval událost, která se stala u Hluku na Uherskohradišťsku, policejní mluvčí Aleš Mergental. Devětadvacetiletý řidič předjížděl vysokou rychlostí hned dvě auta najednou, přestože jel po úzké silnici a nebylo dobře vidět.

„Žena byla odhozena v příkopu. Řidiči se podařilo zastavit až po 90 metrech od místa střetu. Babeta skončila před předním kolem auta. I když se řidič snažil dát ženě první pomoc, zemřela, protože její zranění byla neslučitelná se životem,“ popisoval Mergental. Dodal, že dopravní policisté v řidičově dechu nezjistili alkohol. Šoféra kriminalisté podezírají s trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který zákon v případě uznání viny ukládá až šest let vězení. Muž zatím nebyl obviněn.

Motocyklistka je v letošním roce jedenáctou obětí dopravních nehod na Uherskohradišťsku, loni jich za celý rok bylo 17. V celém Zlínském kraji zemřelo letos na silnicích 28 lidí, loni jich bylo 49.