V Bojkovicích otevřely ČD opravené nádraží

Bojkovice (Uherskohradišťsko) - V Bojkovicích na Uherskohradišťsku dnes České dráhy (ČD) slavnostně otevřely zrekonstruovanou výpravní budovu a objekt tak hned začal sloužit cestujícím. Kompletní přestavba vyšla na téměř 15 milionů korun. Podle regionální mluvčí ČD pro Moravu Kateřiny Šubové byl objekt zmenšen a změn doznal i interiér, včetně prostoru pro cestující veřejnost.

„Výpravní budova byla k dnešním potřebám cestování předimenzovaná a z toho důvodu jsme přistoupili k zásadní změně. Střecha byla snížena, což přinese i podstatné úspory na provoz, nejvíce na vytápění objektu. Vevnitř vznikly nové pokladny a nový vestibul pro cestující. Samozřejmostí jsou i nová sociální zařízení,“ doplnil ředitel Regionální správy majetku ČD v Olomouci Gabriel Jursa. Budova má také novou fasádu, vyměněna byla okna i dveře.

„Nová výpravní budova zásadním způsobem zkvalitní cestování v regionu. Vedle rekonstrukce výpravní budovy probíhala i výstavba nového objektu Správy železniční dopravní cesty, která zajišťuje provoz tratí,“ poznamenala Šubová.

Regionální správa majetku ČD v Olomouci spravuje celkem 1 321 objektů v rámci Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje. Jen výpravních budov je 173. Ročně stojí ČD v těchto třech krajích běžná údržba nemovitostí desítky milionů korun.