Agresivní řidič z D1 míří před soud

Mirošovice (u Prahy) - Čtyřicetiletého řidiče, který údajně v březnu agresivní jízdou zavinil dopravní nehodu na 24. kilometru dálnice D1, čeká v listopadu soudní přelíčení. Policie jej viní z pokusu o těžké ublížení na zdraví a podle dřívějšího policejního vyjádření řidiči hrozí vězení od pěti do 12 let. Mazda, kterou tehdy řidič vytlačil ze silnice, se několikrát přetočila přes střechu a řidička se spolujezdcem se v ní lehce zranili.

Soudní přelíčení s „dálničním pirátem“ je podle informací deníku Právo naplánováno na 18., 19. a 22. listopadu. K havárii došlo 22. března na 24. kilometru dálnice ve směru na Prahu a zaznamenala ji dálniční kamera. Žena v mazdě tam předjížděla kamion. Řidič superbu, který ji dojel, se ji údajně snažil blikáním a troubením donutit, aby mu uvolnila cestu.

Když řidička předjíždění dokončila a zařadila se do pruhu před kamion, řidič suberbu do ní prý bočně najel a vytlačil ji z dálnice. Mazda potom vylétla do pole, několikrát se přetočila přes střechu a narazila do stromu. Řidič superbu po nehodě přivolal pomoc.

Agresivní řidič popírá, že by šlo o záměr. Pochybil pouze řízením. Nejednalo se v žádném případě o úmysl. Nechtěl jsem nikomu ublížit ani poškodit majetek ani nikoho vytlačit z cesty." Vyšetřovací verze však uvádí, že ve skutečnosti Luboše Lacinu rozlítila pomalá reakce řidičky při předjíždění kamionu. Podle svědectví jí nejdříve z okénka ukázal vztyčený prostředníček a pak do ní z boku najel.