Na prvních námrazách řidiči bourají

Ústí nad Labem – Po studené noci jsou některé silnice namrzlé. Silničáři hlásili kluzké vozovky především na severu Čech – v Ústeckém, Libereckém a Královéhradeckém kraji. Někteří řidiči nebyli na první náledí blížící se zimy připraveni a havarovali. Náměstkyně ředitele ústecké správy a údržby silnic Lenka Holovská proto vyzvala řidiče k opatrnosti, a to zejména na vlhkých úsecích.

Nehodu, která se stala na náledí, vyšetřovali policisté v Děčíně v Litoměřické ulici, kde zamrzla voda vyteklá z poškozeného vodovodního řadu. Nehoda se stala také v Krupce na Teplicku, silničáři tam poté poslali sypač. Náměstkyně SÚS Holovská ale upozornila, že na další místa sypací vozy neposílají. Podle ní se námraza tvoří ráno na krátkou chvíli jen na některých místech, která není v silách silničářů na asi 4 000 kilometrech silnic v kraji najít.

Sypače naopak vyjely na některé krkonošské silnice. Královéhradečtí silničáři ošetřili silnice z Trutnova do Hertvíkovic a ze Svobody nad Úpou do Pece pod Sněžkou, jejich liberečtí kolegové se vydali na hlavní tahy v oblasti Harrachova a Hrabačova na Semilsku. V noci pluhovali silnice na Rezku, v Jestřebí a směrem na Mísečky a Benecko.

Řidiči by si v Krkonoších měli dát pozor především na lokální námrazy, zejména na mostech a na místech s vodou vytékající na silnice.