Honička s policií skončila v Mladé Boleslavi zraněním tří lidí

Mladá Boleslav - Čelním střetem, při kterém se zranili dva policisté, skončilo noční pronásledování řidiče v Mladé Boleslavi. Lehce zraněn byl i řidič ujíždějícího auta, uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš. Čtyřicetiletý cizinec podle něj nedal na křižovatce v Havlíčkově ulici přednost v jízdě, hlídka ve služební fabii se ho proto rozhodla zkontrolovat. Muž ale na výzvu k zastavení nereagoval a snažil se policistům dále ujet. Bezohlednou a riskantní jízdou přitom podle Mareše ohrožoval ostatní.

„Při jízdě po třídě T. G. Masaryka směrem do centra přijelo z opačné strany druhé policejní auto Škoda Octavia. Cizinec ani další znamení na zastavení nerespektoval a čelně do policejní octavie narazil,“ doplnil mluvčí.

Při nehodě podle něj utrpěli oba policisté v octavii lehká zranění a lehce zraněn byl i cizinec za volantem fordu. „Dechové zkoušky na alkohol u policistů skončily s negativním výsledkem, cizinci lékaři v nemocnici odebrali krev na zjištění, zda nebyl pod vlivem alkoholu,“ dodal Mareš.

Škoda na autech byla odhadnuta na více než 100 000 korun. Okolnosti nehody vyšetřují dále policisté.