Dva řidiči zahynuli při ranních nehodách

Adamov (Blanensko) / Židlochovice (Brněnsko) – Dva řidiči přišli dnes ráno o život při dopravních nehodách. Obě smrtelné havárie se staly na jižní Moravě. Brzy ráno přišel o život řidič Škody 120 po čelní srážce s jiným vozidlem u nádraží v Adamově na Blanensku. Kolem deváté se stala tragická nehoda v Židlochovicích na Brněnsku, kde se střetla nákladní tatra s malotraktorem. Jeho řidič zahynul.

V Adamově vjela stará škodovka do protisměru, kde právě jel Jeep Cherokee. Čelní střet křehké „stodvacítky“ s terénním vozem si vyžádal život šestasedmdesátiletého řidiče škodovky, řidič jeepu vyvázl z nehody nezraněn. Po havárii byla silnice v Adamově asi dvě hodiny uzavřena.

Krátce před devátou hodinou narazila na kraji Židlochovic tatra do malotraktoru. Odmrštila ho do příkopu, kde čtyřiapadesátiletý řidič malotraktoru zahynul. Řidič nákladního vozu utrpěl zranění. Srážka navíc prorazila palivovou nádrž nákladního automobilu, ze které vyteklo asi 200 litrů nafty. Na silnici se také vysypal náklad betonových obrubníků a části zámkové dlažby. Policie musela po nehodě uzavřít jeden pruh silnice.