V severních Čechách začne jezdit „nový“ dopravce

Semily – Na českých silnicích se se změnou jízdního řádu 12. prosince objeví autobusy dopravce BusLine. Nepůjde o novou společnost, ale o nový název jednoho z největších dopravců ČSAD Semily, který bude pod novou značkou fungovat společně s ČSAD Jablonec nad Nisou – svojí dosavadní dceřinou firmou. Vznik nového dopravce by neměl znamenat významnější změny na linkách, které dosud zajišťovala ČSAD Semily nebo ČSAD Jablonec nad Nisou.

BusLine bude zajišťovat regionální dopravu na velké části linek v severních Čechách a na dálkových linkách z měst Ústeckého kraje, Krkonoš i Jablonce do Prahy nebo z Liberce do Brna. S novým logem budou jezdit autobusy také v městské dopravě v České Lípě, Hořicích, Jablonci nad Nisou, Jičíně a Turnově.

„Obě společnosti k tomuto datu bez likvidace zaniknou,“ informoval generální ředitel ČSAD Semily i nové BusLine Tomáš Roubiček. Spojením obou firem vznikne podnik s miliardovým obratem a 400 autobusy, který bude zaměstnávat kolem 700 lidí. Semilský dopravce je už nyní největší v Libereckém kraji a patří i k největším v Česku.