V Plzni spadl sníh ze střechy na dítě v kočárku

Plzeň - V centru Plzně spadl dnes odpoledne sníh ze střechy na dětský kočárek a zranil malé dítě. Čtrnáctiměsíčního chlapečka převezli záchranáři s poraněním hlavy na dětskou kliniku fakultní nemocnice. Byl promočený, ale při vědomí. V nemocnici skončila i babička dítěte, stěžovala si na bolest hlavy. Prvotní vyšetření dítěte dopadlo dobře, k poranění mozku nedošlo.

Neštěstí se stalo v Bezručově ulici kolem třetí hodiny odpoledne. Sníh spadl asi z osmimetrové výšky. „Naštěstí maminka a babička, které šly s kočárkem, zvedly střechu kočárku, jinak by mohlo být zranění vážnější,“ informovala mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková. Záchranáři převezli do nemocnice i starší ženu. Stěžovala si na bolest hlavy. Je ale také možné, že byla v šoku z toho, co se právě stalo.

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

Letos přitom nejde o první podobný případ. V lednu například několikakilový led, který se uvolnil ze střechy, vážně zranil 9letého školáka v Mladé Vožici. O měsíc později poranil v Železné Rudě 1,5 roku starého chlapce. V roce 2006 dokonce padající sníh zabil 7letého školáka ve Vilémově na Pelhřimovsku. Po převozu do nemocnice chlapec zemřel.

Plné ruce práce měli dnes s nebezpečnými sněhovými převisy či rampouchy i hasiči v celém kraji. Sníh také poškodil několik aut, nejen v Plzni, ale v celém Česku.