Nehoda vlaku v Kamenných Žehrovicích: 15 zraněných

Kamenné Žehrovice (Kladensko) – Na nádraží v Kamenných Žehrovicích na hlavní železniční trati mezi Kladnem a Rakovníkem narazila do osobního vlaku posunovací lokomotiva. Při střetu bylo zraněno patnáct lidí. Informovala o tom záchranná služba. Záchranáři na místě pracovali asi dvě hodiny. Poté začalo vyšetřování příčin nehody, které bude probíhat zřejmě až do večera. Před polednem ale bylo nádraží otevřeno, vlaky mohou projíždět po dalších kolejích.

Nehoda se stala v 8 hodin a 55 minut, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Dvoudílná dieselová jednotka Regionova v 28kilometrové rychlosti narazila do stojící motorové lokomotivy „Bardotky“ dopravce ČD Cargo, která posunovala s jedním nákladním vozem.

„Strojvedoucí uviděl na koleji, po které přijížděl, stojící lokomotivu. Proto zatáhl za rychlobrzdu a běžel se schovat dovnitř vlaku. Došlo k nárazu, při tomto nárazu bylo zraněno třináct lidí – z toho jak strojvedoucí, tak i vlakvedoucí,“ popsala průběh nehody mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Reportáž Lucie Komňacké (zdroj: ČT24)

Záchranáři původně odhadovali, že na místě bylo asi patnáct zraněných lidí, později se objevily i jiné údaje, nakonec však potvrdili původní číslo. Jeden člověk byl zraněn vážně, vrtulník ho převezl do nemocnice. „Měl úraz hlavy a otřes mozku,“ uvedla mluvčí záchranné služby Tereza Janečková. Podle Drážní inspekce způsobila nehoda také hmotnou škodu ve výši 4,1 milionu korun – čtyřmilionová škoda je na motoráku, stotisícová na staré lokomotivě.