Opilý řidič naboural v Praze pět aut, nadýchal skoro tři promile

Praha - Pražští policisté zadrželi v úterý opilého třiatřicetiletého řidiče terénního vozu, který narazil do čtyř zaparkovaných aut. Poškodil je a poničil i svůj vůz. Podle mluvčí strážníků Jany Přikrylové muž nadýchal skoro tři promile alkoholu. Řidič policistům řekl, že má osobní problémy a že před jízdou vypil asi půl litru tvrdého alkoholu. V krátké době jde o druhý podobný případ v Praze.

Nehoda se stala v úterý odpoledne v ulici Na Dolinách v Praze 4. Opilý muž po kolizi zůstal stát u poškozených aut a strážníkům, kteří náhodou projížděli kolem, se k činu přiznal. „Po prokázání totožnosti byla u třiatřicetiletého řidiče z jižních Čech provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,72 promile,“ doplnila mluvčí. Případ policisté dál vyšetřují.

Už v noci na úterý policie v Praze 1 zadržela silně opilého osmadvacetiletého řidiče. Muž byl ale navíc agresivní, na strážníky údajně několikrát najel autem. Hlídka před jedoucím vozem uskočila a řidič naboural také do zaparkovaných aut. Řidič, u kterého dechová zkouška prokázala 2,74 promile alkoholu v dechu, skončil na záchytce.