Řidič srazil lidi na zastávce autobusu

Ostrava - Vážná nehoda se stala dnes v Ostravě. Mladý řidič nezvládl svůj silný vůz Audi A6 a najel na zastávku MHD. Čekalo na ní zřejmě pět lidí, dva z nich auto srazilo. Oba nehodu přežili, utrpěli však zranění. Řidič po nehodě z místa ujel. Policie ho později dopadla, zatím ale nezná přesný průběh nehody. Hledá proto další svědky nehody a žádá je, aby se sami přihlásili. Řidič bude zřejmě obviněn z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nehoda se stala dnes hodinu po poledni ve Slezské Ostravě. Mladý řidič podle jedné svědkyně dostal smyk a vyjel na chodník. Po něm jel několik desítek metrů. Přitom srazil dva chodce – muže a ženu, kteří zrovna byli u autobusové zastávky. Neovladatelné auto poté z chodníku opět vjelo do vozovky, vjelo do protisměru a teprve tehdy se zastavilo.

„Při nehodě došlo ke zranění čtyřiatřicetileté ženy. V tuto chvíli máme informace o tom, že by mohla být lehce či středně těžce zraněná. Dále utrpěl zranění jednatřicetiletý muž. Jeho zranění jsou těžká,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

Policie řidiče zřejmě obviní z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V tom případě by mu hrozil až 4letý trest. V Ostravě přitom jde o druhou takovou nehodu během několika dnů. Na Silvestra najel v centru Ostravy na tramvajovou zastávku čtyřiadvacetiletý řidič, který nezvládl předjíždění. Zranil tři lidi a z místa ujel. Kriminalisté jej dopadli po několika hodinách.