Velkopěstírna z Kladna skrývala konopí za miliony

Kladno - Kladenské policii se podařilo odhalit velkopěstírnu marihuany. Zadržela dva cizince vietnamské národnosti, kteří měli pronajatý dům a v něm téměř 1 800 rostlin konopí. Za drogy by mohli utržit miliony korun. Muži údajně způsobili velké škody i majiteli domu. Za výrobu drog jim teď hrozí až deset let vězení.

„Celkem bylo zajištěno 1 790 rostlin o velikosti od 12 do 120 centimetrů s rozsáhlým okvětím. Budou předmětem chemického zkoumání,“ upřesnila mluvčí kladenské policie Jana Dětská. Rostliny nyní čeká chemický rozbor kvůli zjištění obsahu THC.

Muži si loni v říjnu pronajali rodinný dům v Patejdlově ulici, za který platili obvyklý nájem. Rostliny podle kriminalistů pěstovali ve sklepě, ve všech místnostech přízemí a prvního patra. Elektrické vedení bylo mezi jednotlivými patry vyvedeno dírou proraženou ve stropě, vzduchotechnika byla vedena po schodech a po podlaze. Nájemci tak majiteli způsobili značné škody, stěny v horním patře byly navíc kvůli vyvedené vzduchotechnice celé pokryty plísněmi.

Reportáž Edity Valentové (zdroj: ČT24)

„Byl zjištěn neoprávněný odběr elektrické energie, a proto byli přizváni pracovníci ČEZu, kteří si provedli měření. Dále jsme zjistili odmontovaný vodoměr, a proto v součinnosti s Vodárnami Kladno bylo provedeno zajištění vodoměru,“ dodala vyšetřovatelka Monika Mrázková.

Naposledy policie ve středních Čechách objevila větší pěstírnu marihuany v prosinci v Dobrovízi u Prahy, kde zajistila zhruba 1 300 rostlin. Uvedla tehdy, že šlo o největší pěstírnu odhalenou v loňském roce v regionu.

Hi-res
Zdroj: ČT24