Jedenáct zraněných při nehodě autobusů

Senica (Slovensko) – Do nehody tří vozidel mezi Senicí a Jablonicí na Slovensku se připletl i český autobus, který vezli dva řidiči z Hodonína do Nitry. Střetl se s dalším autobusem, který jel na regionální lince, a osobním autem. Informaci jako první přinesl slovenský zpravodajský server Tvnoviny.sk. Při srážce utrpělo zranění celkem jedenáct lidí, řidiči všech tří vozidel byli zraněni těžce.

Nehoda se stala před jednou hodinou odpoledne na hlavní silnici I/51, po které vede celá trasa z Hodonína do Nitry, mezi obcemi Senica a Jablonica. Řidička osobního auta se zřejmě bez ohledu na velmi špatné počasí (silně sněžilo) rozhodla předjet autobus jedoucí na regionální lince. Manévr ale nezvládla, dřív než se mohla zařadit zpět, srazila se s protijedoucím dálkovým autobusem.

Tři řidiči utrpěli těžká zranění, zranění dalších osmi lidí jsou lehčí. Sanitky je rozvezly do nemocnic v Trnavě, Myjavě a Skalici. Další cestující z autobusu vyvázli nezraněni. K nehodě měli původně vyrazit i letečtí záchranáři, ale kvůli špatným povětrnostním podmínkám to nebylo možné.

Telefonát Olgy Bakové (zdroj: ČT24)