Kdo vládne silnicím? Autoškola národa ukáže

Praha – Pořad Autoškola národa, který dnes večer uvede Česká televize, má podobně jako jeho první vydání ukázat, nakolik znají diváci pravidla provozu, zjišťovat se ale bude také, zda jsou lepší řidiči muži, nebo ženy. Obě skupiny na to mají svůj vyhraněný názor, své skutečné znalosti si navzájem ukážou přímo v televizním studiu. Autoškolu národa na téma Kdo je lepší řidič? Žena, nebo muž? můžete sledovat od 20 hodin na ČT1.

Za ženy a muže usednou v publiku čtyři patroni, a tak se diváci mohou kromě moderátorů večera Lucie Výborné a Aleše Hámy těšit na další známé tváře, jako jsou automobiloví závodníci Roman Kresta a Martin Prokop, herečka Dana Batulková, zpěvačka Monika Absolonová, hudebník a malíř František Ringo Čech, režisér a herec Milan Šteindler a další.

Především však budou moci své znalosti ověřit všichni diváci. Příležitost dostanou v průběhu pořadu – pokud budou odesílat řešení dopravních situací představených trojrozměrnými animacemi, dozvědí se, kolik si toho z autoškoly pamatují.

Vstup Richarda Samka (zdroj: ČT24)

„Autoškola národa obrací pozornost médií, odborníků i veřejnosti k problematice bezpečné jízdy. Jeho součástí není jen televizní pořad, ale také mediální kampaň. Ze zpětné vazby dopravní policie víme, že podobné projekty reálně snižují dopravní nehodovost i počty zraněných a usmrcených osob,“ upozornil autor projektu Pavel Buršík. Úspěšní řešitelé navíc budou zařazeni do slosování o vůz Ford Focus.