V Karlových Varech začínají opravovat rozbité silnice

Karlovy Vary - V Karlových Varech začínají po zimě postupně opravovat místní rozbité silnice, které jsou v některých místech i těžko sjízdné. Například v katastrofálním stavu je vozovka Stará pražská do Hůrek. Magistrát má na silnice k dispozici kolem 20 milionů korun, ale tato suma asi stačit nebude. Radnice už rozdělila kvůli opravám město na tři části, informoval o tom náměstek primátora Jiří Kotek (Alternativa). Kvůli opravám poškozených cest město zrušilo i plánovanou rekonstrukci ulice Závodu míru ve Staré Roli, která je klíčovou dopravní komunikací v největší karlovarské čtvrti.

Magistrát vyhlásil třítýdenní výběrové řízení na firmy, které se postarají o opravy v jednotlivých částech města. Rozdělení Karlových Varů na tři části nebylo motivováno snahou vyhnout se zákonu o veřejných zakázkách, ale pokusem získat více firem najednou, a opravy tak maximálně urychlit, poznamenal Kotek.

Vzhledem k předpokládanému masovému nasazení silničářské techniky i lidí je třeba, aby v příštích dnech řidiči počítali s dočasným omezením provozu na opravovaných komunikacích, doplnil Kotek. Díry jsou prakticky všude, snad jen s výjimkou průtahu, podotkl.