Řidič vjel pod vlak, srážku nepřežil

Prostějov – Řidič osobního auta vjel v době, kdy svítila červená světla, na železniční přejezd v Prostějově. Svoji netrpělivost zaplatil osmadvacetiletý muž životem, jeho auto smetl a zdemoloval osobní vlak. Po nehodě byl na dvě hodiny zastaven železniční provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem. V době, kdy železničáři trať opět otevřeli, se stala další podobná nehoda ve Zlíně. Při střetu vlaku s autem na přejezdu zabezpečeném výstražnými světly utrpěl zranění jeden člověk, informovala Drážní inspekce.

Bezprostředně po nehodě v Prostějově by řidič poničené fabie ještě živý. „Osmadvacetiletý muž utrpěl mnohočetná zranění včetně zranění hlavy. Byl v kritickém stavu převezen do fakultní nemocnice, tam svým zraněním podlehl,“ upřesnil náměstek krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Přejezd, kde k tragédii došlo, je zabezpečen výstražným zařízením bez závor. „Nehoda se stala na přejezdu v blízkosti hlavního vlakového nádraží. Vlak vůz táhl asi 250 metrů,“ přiblížil mluvčí prostějovské policie. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal doplnil, že zabezpečení v době, kdy řidič vjel na přejezd, fungovalo.

Při nehodě vznikla asi 270tisícová škoda. Oprava elektrického motorového vozu vyjde zhruba na 100 tisíc, poškození trati je 20tisícové. Na autě je škoda 150 tisíc kroun.

Ve Zlíně se střetl motorák s autem na přejezdu mezi zastávkami Zlín-Malenovice a Zlín-Louky. Po nehodě byl zastaven provoz v úseku Otrokovice–Zlín-střed, dráhy musely zavést náhradní autobusovou dopravu.