Z Hradce na Prahu se nejezdilo, nehoda blokovala D11

Dobřenice (Královéhradecko) – Srážka tří osobních aut a dodávky zastavila dnes dopoledne provoz na dálnici D11 ve směru na Prahu. Provoz byl obnoven krátce po poledni. Nehoda se stala mezi 75. a 74. kilometrem, tři řidiči při ní utrpěli zranění. Jedno poranění bylo natolik vážné, že muže převezl do nemocnice vrtulník. Další dva lidé byli hospitalizováni na pozorování.

Hromadná nehoda se na hradecko-pražské dálnici stala před půl desátou dopoledne, tah byl potom uzavřen dvě a půl hodiny. Podle policistů byla hlavní příčinou divokost řidičů – zatímco řidič jednoho vozu přibrzdil, když viděl odstavené auto, ze kterého se kouřilo, další tři do něj narazili. Pravděpodobnou příčinou nehody tak bylo nedodržení rychlosti, uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

V havarovaných vozech jeli jen řidiči. Těžce zraněný řidič cestoval ve voze BMW a po nehodě v něm zůstal zaklíněný. Hasiči jej museli z auta vyprostit. Řidič z druhého BMW a řidič dodávky Iveco skončili na pozorování. Řidiči Škody Felicia se nic nestalo.