Auta neprojedou Jabloneckou ulicí v Liberci

Liberec – Vytížená Jablonecká ulice v Liberci bude od dubna na několik měsíců uzavřena. Město naplánovalo její rekonstrukci, důsledkem však budou i dopravní komplikace nejenom pro řidiče, ale i pro cestující MHD. Autobusy budou Jabloneckou ulici objíždět, v červnu navíc začne také rekonstrukce souběžné tramvajové trati do Vratislavic.

Jablonecká ulice se uzavře 11. dubna v úseku mezi odbočkou na Králův Háj a křižovatkou s Kunratickou ulicí. Rekonstrukce důležité komunikace potrvá do 28. srpna, bude stát zhruba 20 milionů korun.

Před koncem školního roku situaci ještě více zkomplikuje výluka vratislavické tramvajové trati. Začne ještě v červnu, skončit má 31. července. „Budeme se snažit výluku tramvajového provozu co nejvíce zkrátit, protože náhradní autobusová doprava je velmi komplikovaná, navíc je v létě kvůli dovoleným obtížné ji zajistit,“ uvedl provozně-technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička.

Práce na tramvajové trati mají být součástí III. etapy rekonstrukce úseku do Vratislavic, která je předpokladem k vybudování odbočky na Rochlici. Modernizace trati začala v roce 2008 rekonstrukcí terminálu MHD v centru.