Provoz na D1 blokovala u Prahy vážná nehoda

Praha - Dopravní nehoda tří kamionů a osobního auta zastavila po poledni provoz mezi prvním a druhým kilometrem dálnice D1 ve směru na Prahu. Řidič auta, které zůstalo zaklíněno pod jedním z kamionů, byl vážně zraněn. Provoz se tam podařilo úplně obnovit až před pátou hodinou. Okolnosti nehody vyšetřuje dále policie. Havárie se stala u šeberovského sjezdu ve směru na Prahu a před nehodou se vytvořila dlouhá kolona vozidel.

Mluvčí pražské policie Eva Miklíková uvedla, že se vozidla srazila, když jeden řidič přibrzdil, aby před sebe pustil auto z připojovacího pruhu. Některé vozy jedoucí za ním situaci nezvládly a tři se srazily. V osobním autě zůstali zaklíněni dva lidé, které museli vyprostit hasiči.

„Řidiče osobního automobilu bylo možné vyprostit až po nadzvednutí kamionu jeřábem,“ doplnila mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Dodala, že na místo dorazily dva hasičské zásahové automobily s hydraulikou, jeden automobilový jeřáb a dvě cisterny.

„Řidič utrpěl vážná vícečetná poranění a byl předán do péče zdravotníků vinohradské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Ernestová. Podle záchranářů museli být hospitalizováni i další dva účastníci nehody, sedmadvacetiletý muž s úrazem hlavy a o rok mladší muž se zhmožděným hrudníkem.

Další okolnosti nehody policisté vyšetřují, zatím nebyla vyčíslena škoda, není ani známo, zda byl někdo z řidičů pod vlivem alkoholu. V době přerušení provozu se na dálnici tvořily dlouhé kolony, protože na objízdné trasy policie nepouštěla kamiony. Nyní se už jezdí ve všech třech pruzích.

V osobním autě zůstali zaklíněni dva lidé, které museli vyprostit hasiči.
Zdroj: ČT24