Policejní prezident má o náměstka víc

Praha - Petr Lessy představil nové vedení Policie České republiky. V týmu jeho náměstků budou například bývalý policejní prezident Vladislav Husák nebo bývalý šéf pražské policie Martin Červíček. Lessy navíc od prvního dubna zřídil pozici náměstka pro personalistiku. Na nové místo si vybral Pavla Osvalda, který byl mimochodem členem komise, která před několika měsíci doporučila Lessyho na funkci policejního prezidenta. Pověřeným náměstkem pro ekonomiku se stal dosavadní šéf ekonomiky jihomoravského policejního ředitelství Slavomír Bell.

„Vytvářím funkci náměstka policejního prezidenta… pro personalistiku a podporu výkonu služby. Ve svých vizích jsem zdůraznil, že nejsem spokojen s úrovní informačních procesů, zaštítění informačních procesů a personální oblast u policie je velmi složitou oblastí, neboť naše firma obnáší více než 50 tisíc policistů a občanských zaměstnanců,“ uvedl Petr Lessy s tím, že přes odborné personální pracoviště proteče ročně téměř 20 miliard korun. Funkce prý není žádné novum, protože do roku 2007 tu již existovala.

Pavel Osvald:

„Vnímám lidské zdroje v poměrně turbulentní době…, jejich vzdělávání a rozvoj specialistů a manažerů všech úrovní, stejně jako zachování 'know how', jako důležitou součást práce, která nás čeká a bude velmi důležitá pro zachování výkonnosti policie.“

Brífink policejního prezidenta k představení náměstků (zdroj: ČT24)

Dnešním dnem vypsal policejní šéf výběrové řízení právě na pozici čtvrtého náměstka pro personalistiku, po dobu konkurzu pověřil výkonem funkce plukovníka Pavla Osvalda. „Je člověkem erudovaným, dlouholetým policistou a já ho využívám k tomu, aby mohl, především z dosud zastávané pozice vedoucího strategického plánování, uplatnit všechny produkty a strategie, které tu byly v minulosti zpracovány,“ odůvodnil svou volbu Lessy.

Do pozice náměstka pro kriminální službu bude, jak už oznámil policejní prezident počátkem března, od dubna ustanoven Martin Červíček, protože podle Lessyho slov prošel výběrovým řízením. Druhým staronovým náměstkem pro vnější službu se stává Vladislav Husák. Z místa náměstka pro ekonomiku odejde koncem března Jiří Novák. Funkce byla neobsazená od loňského listopadu, kdy rezignoval Viktor Čech, nynější Johnův náměstek. Funkcí zatím pověřený Bell dnes uvedl, že se přihlásil do výběrového řízení.