Mladý řidič nepřežil náraz do kamionu

Zádveřice-Raková (Zlínsko) - Dvacetiletý řidič z jižních Čech nepřežil v noci na dnešek srážku s kamionem u Zádveřic-Rakové na Zlínsku. Muž vjel s vozem Škoda Felicia z nezjištěných příčin do protisměru, až najel do odbočovacího pruhu k benzinové čerpací stanici, kde čelně narazil do tahače. Podle zlínské policejní mluvčí Jany Bartíkové utrpěl vážná zranění, kterým podlehl. Na místě vyteklo i větší množství provozních kapalin a zasahovali tam hasiči.

Podle svědků jel řidič ve směru od Zlína do Vizovic. Nehoda se stala nedaleko zádveřického motorestu. Podle Bartíkové policisté zjistili, že mladý šofér nebyl připoutaný. „Podle všeho roli nehrála technická závada,“ doplnila Bartíková.

„Řidič osobního auta přejel do protisměru, kde narazil do nádrže a zadní nápravy tahače nákladní soupravy, která zrovna odbočovala k čerpací stanici,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Při havárii na místě zemřel řidič osobního auta. Řidič kamionu nebyl zraněn. Při nehodě došlo k většímu úniku provozních kapalin z poškozené palivové nádrže tahače.

„Hasičům se podařilo odmontovat poškozenou palivovou nádrž tahače s asi 150 litry paliva, a tím zabránit dalšímu úniku nafty. Z nádrže vyteklo palivo, které hasiči postupně zlikvidovali větším množstvím sorbentů,“ doplnil Mitáček.

V letošním roce jde o druhou oběť dopravních nehod na Zlínsku. Poslední březnový den srazil nákladní automobil v Otrokovicích v místě zvaném Skály dvaapadesátiletého chodce. Loni zemřelo při dopravních nehodách na Zlínsku 12 lidí. Ve Zlínském kraji policisté letos zaznamenali na silnicích zatím deset úmrtí. Za celý loňský rok v regionu zahynuly čtyři desítky lidí.

Poškozená nádrž kamionu
Zdroj: www.hzs-zlkraje.cz/HZS Zlínského kraje