Střety s chodci už třikrát zastavily vlaky

Plzeň/Prostějov/Svitavy – Třikrát se během dne zastavila železniční doprava poté, co pod jedoucí vlaky vkročili lidé. Ráno kolem osmé hodiny u zastávky Srby na trati z Plzně do Českých Budějovic se střetl vlak s ženou. Před polednem srazil muže na prostějovském nádraží rychlík přijíždějící od Olomouce. Odpoledne se další obdobná nehoda stala mezi Svitavami a Březovou nad Svitavou.

Policisté, kteří vyšetřovali ranní střet vlaku s osobou na Plzeňsku, zjistili, že šlo zřejmě o sebevraždu. Podle policejního mluvčího Josefa Aubrechta byla žena na místě mrtvá. U tragické havárie zasahovali i hasiči.

Od půl dvanácté asi dvě hodiny nejezdily vlaky mezi Prostějovem a Vrbátkami. Muž, kterého srazil rychlík z Jeseníku do Brna, když přijížděl do prostějovské stanice, byl na místě mrtev. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se neštěstí stalo v místě, kam je veřejnosti zakázán vstup. „Mohl si tudy zkracovat cestu, mohlo se také jednat o sebevraždu,“ poznamenal mluvčí Drápal.

Před šestou hodinou odpoledne srazil osobní vlak jedoucí po koridorové trati z České Třebové do Letovic dalšího člověka, který šel po kolejích. Po nehodě byla uzavřena jedna kolej poměrně málo frekventovaného úseku třebovsko-brněnské trati. Vlaky jezdily po druhé koleji, nabíraly proto jenom malá zpoždění.