Regiojet se představí slovenským cestujícím

Bratislava – Slovenští cestující se budou moci příští týden svézt z Bratislavy do Komárna vlakem dopravní společnosti Regiojet. V březnu příštího roku převezme na příhraniční trase pravidelnou dopravu od státem vlastněné Železniční společnosti Slovensko (ZSSK). Slovenské koleje dosud nepoznaly jiného osobního dopravce, ZSSK obsluhuje vše od nejdůležitějších tahů po zapadlé lokálky.

Regiojet bude mezi Bratislavou a Komárnem přes Dunajskou Stredu jezdit od úterního odpoledne do čtvrtečního rána. Zkušební jízdy využije dopravce také k prezentaci svých služeb i jednotek Talent od Bombardieru, které chce nasadit do pravidelného provozu. „Nákup jízdenek bude možný přímo od palubního personálu za jednotnou cenu 50 eurocentů (12 Kč) pro přepravu mezi dvěma libovolnými zastávkami,“ uvedl Aleš Ondrůj, mluvčí skupiny Student Agency, do které Regiojet patří.

Slovenské ministerstvo dopravy uzavřelo s Regiojetem devítiletou smlouvu o zajištění provozu na trati do Komárna loni v prosinci. Má začít jezdit v březnu 2012. Regiojet by měl přijít s docela opačnou koncepcí než ZSSK. Ta zatím provozuje na trati osm párů vlaků, jejich počet drobně omezí mimořádná změna jízdního řádu, kterou ZSSK ohlásila na 1. květen. Soukromý dopravce naproti tomu počet spojů výrazně zvýší. Vlaky mezi Bratislavou a Komárnem by měly jezdit ve špičce každou půlhodinu.