Poslanec Paggio (VV) přiznal škraloup - podmínku za rvačku

Praha – Poslanec za Věci veřejné Viktor Paggio přiznal škraloup z minulosti. Před pěti lety byl podmínečně odsouzen za rvačku pod vlivem alkoholu. Svůj přečin prý nyní prozradil proto, aby nebyl vydíratelný. Vedení strany Paggia podpořilo, bitku považuje za mladickou nerozvážnost. Informaci přinesl deník Právo.

Incident se stal během jeho studií. Paggio dostal jako trest veřejně prospěšné práce. Ty ale nevykonal, a proto dostal podmínku. Klubu Věcí veřejných se omluvil s tím, že se dnes už nepere.

Podle šéfky poslaneckého klubu VV Karolíny Peake tím není ohrožena Paggiova kariéra. „Všichni poslanci o tom vědí. Po změnách u nás jsme se téměř obrátili naruby a navzájem si vyříkali vše, co by na koho mohlo přijít. Viktora považuji za klíčového člověka, do budoucna bych ho viděla i v exekutivě,“ řekla Právu Peake.

Paggia se zastal i neformální lídr strany Vít Bárta. „V týmu jsme měli lidi, v jejichž profilu jsou značné morální šrámy. U Viktora jsem rád, že je v našem týmu,“ uvedl. Místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová podotkla, že „člověk hřeší a občas dělá chyby“.