Besip spustil web pro děti

Praha - Pro děti předškolního a mladšího školního věku spustil Besip novou webovou stránku, která je učí, jak se správně chovat v dopravě. Děti se interaktivní formou seznámí s tím, co dělat v autě, jak a kde správně přecházet nebo jak by se měl v provozu chovat cyklista. Tematickými doplňky dopravní výchovy jsou na internetových stránkách pexeso, omalovánky či puzzle. Projekt navazuje na kampaň s názvem Jsem vidět, při které ministerstvo dopravy dodá do všech mateřských škol v České republice reflexní vesty pro děti a jejich učitele.

„Interaktivní forma osvojování si základních pravidel chování dětí, chodců i cyklistů je formou, kterou děti, pedagogové i rodiče vítají, tedy nenásilnou formou hry,“ uvedl vedoucí Besipu Ondřej Valenta. Podle něj je tento projekt pouze další z kroků zaměřených na výchovu nejmladších účastníků silničního provozu.

Náklady projektu podle Valenty nepřesáhly čtvrt milionu korun. Internetové stránky podle něj vytvořila společnost, která v minulosti tvořila webové projekty zaměřené na děti i pro jiné resorty. Stránka byla samozřejmě připravována ve spolupráci s odborníky na dopravní výchovu, doplnil.