Ruský řidič tuningového nissanu prý jenom špatně předjížděl

Praha - Ruský podnikatel Igor Bobrov, který podle policie v sobotu zavinil tragickou nehodu, jenom špatně předjížděl. Řekl to v rozhovoru v Mladé frontě Dnes (MfD). Při nebezpečném manévru údajně vytlačil ze silnice protijedoucí auto. Bobrov ale tvrdí, že při cestě z tuningového srazu v Panenském Týnci jel za autem pražského zastupitele za ODS Tomáše Vavřince, a nemohl tedy nehodu zavinit. Vavřince přitom policie vede pouze jako svědka. Ruskému řidiči hrozí až šestileté vězení.

Bobrov tvrdí, že se celou dobu držel za druhým sportovním vozem řízeným zastupitelem Tomášem Vavřincem. Takže jestli se renault někomu musel podle Bobrova vyhýbat, tak právě Vavřincovi. Jenomže toho policie vede pořád jako svědka. Policisté se cizinci žijícímu v Praze snažili prokázat i trestný čin neposkytnutí pomoci, ale to se jim pro nedostatek důkazů nepodařilo. Muže vyšetřují na svobodě.

„Já jsem se o té nehodě dozvěděl až v neděli večer ze zpráv a hned v pondělí ráno jsme se s advokátem přihlásili na policii,“ uvedl Bobrov v MfD. Bobrov zároveň Vavřince obviňuje z ovlivňování svědků. Vavřinec už okolnosti nehody nechce komentovat.

Podle prvních informací, které policie přinesla po nehodě, se oba řidiči svými sportovními auty vzájemně předjížděli, k nehodě třetího auta došlo při jednom takovém manévru. Trosky malého renaultu pak skončily na střeše v přilehlé stráni. Šestadvacetiletý řidič zemřel v nemocnici, spolujezdkyně skončila s těžkým zraněním hlavy a břicha.

Posudky objasňující příčiny tragické nehody na silnici u Slaného budou hotovy asi za dva týdny, uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Policisté také hledají další svědky sobotní jízdy.

Tomáš Vavřinec
Zdroj: ČT24