Blokádu papalášů si užívali odborářští šéfové na golfu

Poděbrady - Zatímco se v Praze na protest proti důchodové reformě sešli zaměstnanci a členové odborových organizací, na golfovém hřišti v Poděbradech měla dostaveníčko špička odborové organizace Českých drah. Jedním z vysvětlení, proč se odboroví bossové ocitli právě na golfu, byl také argument, že jde o jedno z nejlevnějších golfových hřišť v České republice a že rozhodně nejde o žádnou luxusní akci. Zdravice odborářům poslali politici, panáky na přesnou mušku pak výrobce bourbonů Jim Beam.

„Dovolte mi, abych jménem svým, jménem ministra financí a zbytku vlády poslal co nejsrdečnější pozdrav na green v Poděbradech, kde nyní v potu tváře část železničních odborářů patuje ve prospěch zaměstnanců České republiky. Sportu zdar a golfu zvláště!“ vzkázal do Poděbrad premiér Petr Nečas.

Podobně komentoval golfový dýchánek odborářů i ministr financí Miroslav Kalousek: „Slunce zapadá a na greenu se již zřejmě nehraje. Tam již pouze zástupci pracujícího lidu pojídají plody své práce ústy svých nepracujících představitelů.“ V každém případě hrát papalášský sport v průběhu blokád papalášů je přinejmenším zvláštní.

Na to upozornil i výrobce bourbonů Jim Beam, který se rozhodl odborářům sportování zpříjemnit. Na golfový turnaj proto vyslal hostesky s dostatečnou zásobou bourbonu. „Chtěli jsme golfovým odborářům jejich nezáviděníhodnou situaci trochu zpříjemnit,“ vysvětluje akci Tomáš Mrlík, zástupce značky pro tuzemský trh. „Přijde nám neuvěřitelně absurdní, že si ve chvíli, kdy v Praze kolabuje život a doprava pod náporem stávky, v Poděbradech nejvyšší zástupci odborů ČD hrají golf,“ dodal s tím, že je evidentní, jak moc odboráři svoje vlastní heslo Blokáda papalášů berou vážně.

Golfový turnaj pořádá mezinárodní sdružení železničářů založené v roce 1946. Účastní se ho týmy z 15 zemí, mezi kterými nechybí ani zástupci indických železničních odborů.

Odboráři na golfu
Zdroj: ČT24