Střelec z Modřan byl pod vlivem drog a alkoholu

Praha - Sedmadvacetiletý muž, který měl v pondělí večer v Modřanech a Libuši střílet do lidí, přičemž čtyři zasáhl, byl pod vlivem alkoholu a marihuany. Proto ho mohli policisté vyslechnout až dnes odpoledne. Proč ale střelec bezhlavě pálil po lidech, policistům nevysvětlil. Následně ho policisté obvinili z pokusu o vraždu. Původně byl podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví, poté se ale ukázalo, že střílel malou kapesní pistoli Walther ráže 6,35 milimetru, která je nebezpečná na krátké vzdálenosti. Tu navíc držel nelegálně. Všichni zranění skončili ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Krči, jejich stav ale není vážný.

Sedmadvacetiletý muž nejdřív zaútočil na asi jedenáctičlennou skupinu lidí v podchodu v pražských Modřanech. Podle svědků jim nadával a vyhrožoval, že je všechny postřílí. Jednomu z mužů přitom mířil na hlavu, dalšího pak postřelil do kolena. Následně mladík zmizel v přilehlých ulicích.  

Na útěku zranil i jednu ženu v Libušské ulici. U kynologického cvičiště pak střelec natrefil na partu mladých lidí, která tam grilovala. Útočník jedné dívce prostřelil ruku, druhou střela škrábla. Zdrogovaného a opilého muže následně pokusil odzbrojit kamarád dívek, který ale také skončil se zásahem do hrudníku. Po tomto incidentu ho policie zatkla.

Reportáž Kamily Štíchové (zdroj: ČT24)

Všichni, kteří se během střelby dostali do těsné blízkosti útočníka, měli velké štěstí. Zbraň, kterou útočník střílel, má totiž takovou ráži, která by člověka mohla zabít. Na obviněného už byl podán návrh na vzetí do vazby. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu 10 až 18 let vězení.