V Česku ráno vykolejily tři vlaky, bez zranění

Praha - Na české železnici se dnes časně ráno staly dvě nehody, při kterých vykolejily tři vlaky. Obě události se obešly bez zranění, škoda z obou nehod dosáhla 3,3 milionu korun. Zatímco ve středních Čechách byl příčinou vykolejení prázdného vlaku spadlý strom, v Děčíně dvě soupravy vykolejily při posunování. Informoval o tom mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Ve 04:55 se stala nehoda mezi stanicemi Lochovice a Příbram, kde se srazil osobní vlak se spadlým stromem. Vlak, ve kterém nejeli žádní cestující, vykolejil. Posádce vlaku se při kolizi nic nestalo. Celková škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun. Provoz na trati v úseku Lochovice - Jince je zastaven, dokud vlak nebude znovu postaven na koleje. Podle webu Českých drah byla zavedena náhradní autobusová doprava. 

Druhá mimořádná událost se udála také těsně před pátou hodinou ranní ve stanici Děčín, kde se srazily dvě soupravy osobních vlaků při posunování na nádraží. Vykolejily poslední vozy obou souprav. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a vznikla škoda 3,1 milionu korun. Provoz na trati a ve stanici nebyl omezen ani přerušen. Odklizovací práce již začaly a měly by probíhat během dnešního dne, doplnil Drápal.