Za útok mačetami padlo první obvinění

Nový Bor (Českolipsko) – V případě nedělního útoku mačetami a obušky v baru v Novém Boru na Českolipsku padlo první obvinění, a to z těžkého ublížení na zdraví. Dnes večer si je vyslechl sedmatřicetiletý muž, kterého policisté dopadli už v neděli. Pachateli hrozí pět až dvanáct let vězení, zatím zůstává v policejní cele, bude na něj podán návrh na vzetí do vazby. Při incidentu byli zraněni tři lidé, policie má zatím dva podezřelé, z nichž jednomu je teprve patnáct let. Informaci o počtu útočníků v baru zatím policie nezveřejnila. Původně se hovořilo o třech, média uvádějí i pět nebo sedm.

Útok se odehrál kolem 13:30 na Purkyňově ulici. Důvodem napadení hostů baru bylo údajně napomenutí za hlučné chování. Sedmatřicetiletý podezřelý skončil v policejní cele už v neděli, mladíka zadrželi policisté v Novém Boru dnes dopoledne. Navzdory svým nedělním informacím zatím policie nikoho v případu neobvinila, podle policejní mluvčí Ludmily Knopové se to ale dá očekávat v nejbližší době. S ohledem na závažnost případu ale nebude policie příliš informací zveřejňovat.

Při útoku utrpěli zranění tři muži, dva ve věku 36 let, jeden třiatřicetiletý. Jeho poranění označili lékaři jako těžké. Dva z mužů zůstávají v českolipské nemocnici, vážněji zraněný je na jednotce intenzivní péče. Posledního lékaři propustili do domácího léčení. Při útoku
muži utrpěli hlavně řezné a sečné rány.